márkáink

Értékeink

Korrupció ellenesség

A ManpowerGroup, valamint leány- és társvállalatai világszerte elkötelezettek amellett, hogy üzleti tevékenységüket tisztességesen, becsületesen, szavahihetően és felelősséggel végzik. Ez az 1948-as alapításunktól fogva az örökségünk része, továbbá az Üzleti Etikai és Magatartási Kódexünk (a „Kódex”) fő eleme is. Felelősséggel tartozunk azért, hogy betartsuk az összes vonatkozó törvényt az országokban, ahol tevékenységet végzünk. Szabályzatunk egyértelmű: A ManpowerGroup alkalmazottai, tisztségviselői, az Igazgatótanács tagjai (akár a ManpowerGroup-nál, akár annak valamely leány- vagy társvállalatánál), illetve a ManpowerGroup nevében eljáró személyek nem fizethetnek korrupció céljából pénzeket, és semmilyen más módon nem próbálhatnak meg másokat nem helyénvaló módon befolyásolni – sem az állami, sem a magánszektorban – még akkor sem, ha a pénzt kérték és más néven nevezik, mint vesztegetés. Ez akkor is érvényes, ha a nem helyénvaló kifizetést közvetlenül a ManpowerGroup alkalmazottja juttatta, vagy harmadik félen, például ügynökön vagy képviselőn, forgalmazón, ügyfélen, partneren vagy más szolgáltatón keresztül.

A Kódex megsértésének elkerülése nem csupán a törvények betartása. Hiszünk abban, hogy ha tisztességesen dolgozunk, és tisztelettel bánunk egymással, akkor olyan kultúrát ápolunk, amely ösztönzi az innovációt és segít, hogy mindannyian sikeresek legyünk.

Az aggodalmak vagy sérelmek bejelentésére etikai forródrótot üzemeltetünk, melyen be kell jelenteni minden olyan tevékenységet, amelyről azt feltételezzük, hogy törvénytelen, tisztességtelen vagy etikátlan. Vállalatunk komolyan veszi minden szabálysértés bejelentését, azonnal kivizsgálja a bejelentéseket, a lehetséges mértékben bizalmasan kezeli őket, mindent megtesz annak érdekében, hogy megóvja a lehetséges szabálysértéseket jóhiszeműen bejelentő személyek névtelenségét, és nem tűr meg semmilyen megtorlást a jóhiszeműen bejelentést tevőkkel szemben.

„Az üzleti élet etikai megközelítése mindig is a ManpowerGroup DNS-ében volt kódolva, és büszkék vagyunk arra, hogy immár lassan 70 éve úgy érünk el sikereket, hogy közben helyesen, fenntarthatóan cselekszünk.” -Jonas Prising, Chairman&CEO, ManpowerGroup.

A ManpowerGroup 2017-ban is felkerült a világ legetikusabb vállalatainak (World’s Most Ethical Companies) listájára, és az iparág egyetlen képviselőjeként szerepel az egymást követő hetedik évben a listán.

A Fortune magazin a világ legelismertebb vállalatai (World’s Most Admired Companies) közé sorolta vállalatunkat, amely immáron a 13. éve szerepel a listán.

A ManpowerGroup 12 éve stratégiai partnere a World Economic Forum-nak.

Elfogadás

Változnak a demográfiai adatok, az emberek tovább élnek és tovább dolgoznak, mint korábban. Sok munkáltatónak öt generációt kell motiválnia és menedzselnie, így sokkal kritikusabb a sokféleség elfogadása és értékelése, mint eddig bármikor.

A sokféleség nem csak etikai de üzleti szempontból is fontos: segít gyorsan almalmazkodni az állandóan változó piac kihívásaihoz és az ügyfeleink igényeihez. Kutatások igazolják, hogy 22%-kal produktívabbak és 27%-kal magasabb profitra tesznek szert azok a cégek, ahol elfogadják és tisztelik az emberek közti különbségeket.

Hiszünk abban, hogy a munkaerő sokfélesége és egy etikus, felelős munkáltató kombinációja meg tudja változtatni a világot. A vállalkozásoknak felelőssége van a dolgozók saját potenciáljuknak kiaknázásában, ehhez pedig kulcsfontosságú az elfogadás.

Globális szervezetként, több millió ügyféllel, jelölttel, foglalkoztatottal dolgozunk világszerte, ezért elképesztően széles skálán mozognak minden szempontból azok az emberek, akikkel kapcsolatban állunk. A tehetségnek ezernyi arca van, ezt jól tudjuk, ezért nem csak elfogadjuk de ösztönözzük is a jelöltek és saját munkatársaink sokféleségét.

A sokszínűséget faj, etnikai hovatartozás, nemzetiség, vallás, kulturális háttér, nem, életkor, fogyatékosság, kaszt, családi állapot, szakszervezeti tagság, politikai hovatartozás, terhesség, egészség, szexuális irányultság és nemi identitás különbségeiként definiáljuk.

Mit teszünk?

Tudatosan keressük a sokszínűséget, sokféleséget az összes márkánk és szolgáltatásunk égisze alatt. Olyan munkahelyi kultúrát igyekszünk kialakítani, ami a sokféleségen keresztül segít kiaknázni mindenkinek a benne rejlő potenciált

Fenntarthatóság, társadalmi felelősségvállalás

Hiszünk abban, hogy a világ a következő generáció vállain nyugszik. Ezért törekszünk arra, hogy úgy növeljük az üzletünket, hogy az ökológiai lábnyomunk mindeközben kicsi maradhasson.

Iroda-alapú vállalkozásként, ami professzionális szolgáltatásokat és megoldásokat kínál, a környezetre gyakorolt terhelésünk relative kicsi, és célunk, hogy ez így is maradjon.

Az energiafogyasztást már csökkentettük azzal, hogy vállalati irodáinkat áthelyeztük a környezetvédelmi tanúsítvánnyal rendelkező épületekbe. A régi elektronikai berendezéseket, világítást, autókat hatékonyabb modellekre cseréltük

Kevesebb utazás, több virtuális meeting. A ManpowerGroup globális vezetése gondoskodik arról, hogy a vállalat környezetvédelmi irányelvei minden országba eljussanak. Arra biztatják az irodáinkat, hogy a helyi piaci igényekhez alkalmazkodva végezzék napi tevékenységüket, minimális beruházást alkalmazva.

Az éves fenntarthatósági adatainkat folyamatosan frissítjük és átláthatóvá tesszük a CDP-n keresztül (Carbon Disclosure Project)

Banner Default Image