Banner Default Image

Megjelent a legújabb munkaerőpiaci kutatásunk!

08 June 2021

by

​Megjelentek a ManpowerGroup globális kutatásának hazánkra vonatkozó eredményei, amit Ön ITT tekinthet meg.

A felmérésről

A ManpowerGroup globális munkapiaci felmérése 55 éves múltra tekint vissza; saját kategóriájában a világ legrelevánsabb és legmegbízhatóbb kutatása, mely negyedévente jelenik meg és a felvételi, valamint leépítési szándékot térképezi fel világszerte. A megkérdezettek nem a cégünk partnerei, ezért a kutatás teljes mértékben független, egyedülálló, fókuszált és nagyszabású. Tekintse meg a Magyarországra vonatkozó adatokat, szektoronként, cég-méretenként és régiónként is.

A felmérés legújabb száma szerint a 2021-es év harmadik negyedévben felpörög a létszámbővítés a hazai cégeknél: A ManpowerGroup +8 százalékos előrejelzése több mint kétéves csúcsot jelent.

A ManpowerGroup globális Munkaerőpiaci Előrejelzése egyébként nem csak Magyarországon, de világszerte optimizmust mutat, a 43 vizsgált országból csupán Hong Kongban várható az alkalmazotti létszám stagnálása, minden más piacon bővülésre számítanak. Nemzetközi összehasonlításban a magyarországi kilátások a középmezőnyben, a 43-as lista 25. helyén szerepelnek. Az élen az Egyesült Államok (+25%) Tajvan (24%) és Ausztrália (+17%) szerepel. A vizsgált körben szereplő uniós országok közül a leglátványosabb munkaerő-bővülés Görögországban, Írországban (15-15%) és Horvátországban (+14%) várható. A hazainál kisebb mértékű bővítésre számítanak ugyanakkor Spanyolországban (+4%), Csehországban (4%), Portugáliában (+5%), Finnországban (+6%), valamint Szlovákiában, Lengyelországban és Olaszországban (+7-7%) is.